EtusivuBlogitFarkkujen huomaamaton paikkaus

Farkkujen huomaamaton paikkaus

elina@sustinare.fi02.05.2024

Lempifarkut ovat käytössä lähes aina, ja jonain päivänä huomaat, että kankaassa on reikä. Mikä neuvoksi, onko mitään enää tehtävissä?

Me vastaamme: Kyllä on!
Yksi Sustinaren suosituimpia korjausompelun töitä on farkkujen (lähes) näkymätön paikkaus.

Mietitäänpä kuitenkin ensin miksi farkkujen paikkaus on tärkeää. Tiesitkö nimittäin, että yksien farkkujen valmistamiseen voi kulua jopa 10 000 litraa vettä?

Farkkujen pääraaka-aineena käytetty puuvilla on ”janoinen” kasvi, ja sen viljelyssä käytetään laajalti keinokastelua. Lisäksi vettä kuluu farkkukankaan värjäyksen ja viimeistelyjen prosesseissa. Ongelmaksi suuri veden käyttö muodostuu alueilla, joilla vedestä on muutenkin pulaa. 10 000 litraa vettä riittää yhdelle henkilölle juomavedeksi jopa 18 vuodeksi.

Lisäksi maailman väkiluvun kasvaessa ja hedelmällisen maan vähentyessä peltopinta-alaa olisi tärkeää saada ruuantuotannon käyttöön. Käsissäsi olevat lempifarkkusi vaikuttavat globaalisti suuriin asioihin.

Puuvillapelto (lähde Unsplash/ Trisha Downing)

Pidentämällä vaatteidemme elinikää korjaamalla voimme vaikuttaa omaan vesijalanjälkeemme sekä tekstiiliteollisuuden hiilidioksidipäästöihin. Mutta nyt takaisin niihin lempifarkkuihisi.

Sustinaren korjausompelijat paikkaavat farkut huomaamattomasti: Kiinnitämme nurjalle puolelle vahvistavan kankaan, jonka jälkeen tikkaamme reiän umpeen mahdollisimman saman sävyisellä langalla. Vahvistamme kangasta myös reiän läheisyydestä, jotta kangas ei repeä seuraavaksi vierestä. Reikä katoaa lähes näkymättömiin.

Farkkujen korjauksen hintahaitari liikkuu useimmiten 18-35 euron välillä riippuen korjattavien reikien suuruudesta. Mielestämme se on pieni hinta siitä, että saat suosikkifarkkusi vielä käyttöön ja vaikutat luontoon kohdistuvaan kuormitukseen vähentävästi.

Haluatko tietää heti sinun lempifarkkujesi korjauksen hinnan? Laita meille tarjouspyyntö käyttäen drop-in palveluamme täältä. Tai tule käymään Tampereen Sokoksen 4. kerrokseen!

Muut jutut

elina@sustinare.fi02.05.2024
elina@sustinare.fi02.05.2024